Стартира строителството на втори етап на „Морени“ в София

След успешната реализация на първия етап на най-големия и зелен проект, осъществяван у нас – „Морени клуб резиденс“, „Планекс Инвест“ ООД обявява и началото на строителните дейности на втория етап на жилищния комплекс. През март 2022 започва строителството на още пет жилищни сгради, в които ще са включени 101 апартамента съответно с по една, две или три спални с обща площ от 70 до 182 кв.м.

През април ще започне първи етап от озеленяването на „Морени“. Ще бъдат засадени повече от 180 едроразмерни дървета. Започва изпълнението на алейната мрежа и обществената зона с езерото и детската зона.

Към този момент 98% от жилищата в първия етап на „Морени“ вече са продадени и интересът към стартиращия втори етап може да бъде измерен с факта, че близо 40% от предвидените в него жилища вече са резервирани.

„Проекти като „Морени“ се появят рядко на пазара – като локация, концепция, природа и изобщо условия за живот. Дори и да настъпи криза, дори и да спадне темпът на продажбите, такива проекти имат устойчиво пазарно бъдеще. Това са имоти, на които цената не пада във времето. Напротив – при едно добро управление и FM, при развиване на средата и експлоатация на всички системи, цените им растат. В портфолиото на „Планекс Инвест“ имаме аналогични примери, където рядко има вторични препродажби, но пък цените са много по-високи от тези на придобиването.“, каза инж. Пламен Андреев, управител на „Планекс Инвест“.

„Морени клуб резиденс“ е жилищен комплекс в София, в непосредствена близост до „Ринг мол“ и IKEA. Разположен е върху терен с площ 91 дка, с ниско етажно застрояване, панорама към Витоша, чист въздух, обширна паркова зона, езеро и много слънце. В комплекса са проектирани луксозни и редови къщи, апартаменти с една, две и три спални.

Жилищният комплекс е продукт на нова теория на обитаването – съжителство с природата, здравословен живот, активен спорт и почивка, свободна и устойчива архитектура, модерни и светли жилища, сигурност и спокойствие за децата и семейството. Наличието на езеро, около което хората да се разхождат и почиват, „Алея на здравето“ с дължина 2500 м, кътове за почивка и спорт на открито, детски развлечения и зона за разходка на домашни любимци, са само част създаването на нов тип среда за живот. Проектът е създаден с високи изисквания към новото озеленяване и благоустрояване на територията с екологични строителни материали и системи. Характерът на архитектурата е спокоен и уравновесен, с умело ползване на различни елементи, но с обща стилистика, а материалите са естествени: камък, дърво и стъкло, за да бъдат в синхрон с природата.

 

Стартира строителството на втори етап на „Морени“ в София